Uluborlu – Apollonia Antik Kenti – Uluborlu Kalesi – Alaaddin Camii – Cirimbolu Su Kemeri- Arslanlı Çeşme – Uluborlu Göleti Doğa Yürüyüşü

Uluborlu – Apollonia Antik Kenti – Uluborlu Kalesi – Alaaddin Camii – Cirimbolu Su Kemeri- Arslanlı Çeşme – Uluborlu Göleti Doğa Yürüyüşü

by
252 252 people viewed this event.

🚩 Eski Kasaba Uluborlu – Apollonia Antik Kenti – Uluborlu Kalesi – Alaaddin Camii – Cirimbolu Su Kemeri- Arslanlı Çeşme – Uluborlu Göleti Doğa Yürüyüşü
🔷 Hayatının yarısını şehirde diğer yarısını da doğada geçirenlerdenseniz merak etmeyin ; sizde bizdensiniz demektir ve bize katılabilirsiniz…
📌 Doğada yaşam mücadelesi hiç bitmez; doğadan korkmayın, artık sınırlarınızı aşın ve kalıplaşmış herkesin gittiği yerlere qitmeyin , yeni farklı coğrafyalar da kesif yapın doğayı ve yaşadığınız bölgeyi ve çevresini öğrenin doğada yaşayın …
🔷 Bu hafta eski Kasaba Uluborlu’yu bizimle keşif yapmaya ne dersiniz…

🚶 Rotamız; Isparta ilçesi Uluborlu Kasabası Kapıdağ eteklerinde Pupa Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1977-1985 yılları arasında yapılan Uluborlu göletinden başlayacaktır. Toros kollarının uzantısı olan Kapı Dağı’nın eteklerinde bulunan Uluborlu İlçesine kadar 8 km’lik bir doğa yürüyüşü yapacağız. Ortalama 1100 rakımında doağa yürüyüşü yapılacaktır. Uluborlu ilçesinden sonra Kapı dağı eteklerinde ilçesin arkasında bulunan tarihi yerleri hem gezeceğiz hemde bu alanda kısa bir yürüyüşümüz daha olacaktır. Uluborlu ;
tarih boyunca antik, askeri ve ticari yolların kavşak noktasında bulunan Uluborlu bölgesi Prehistorik devirlerden itibaren yerleşim yeri ve insanlar için bir cazibe merkezi olduğu için bir çok yapı bizi bekliyor olacaktır.
🔷 Uluborlu Eski Kasaba Göreceğimiz Yerler ;
🚩Apollonia Antik Kenti
🚩Uluborlu Kalesi
🚩Cirimbolu Su Kemeri
🚩 Sallanan Minare
🚩Aslanlı Çeşme
🚩Gafle Çeşme
🚩Büyük Çeşme
🚩Alaaddin Cami
🚩Bahçe Cami
🚩 Bülbül (Alemdar) Cami
🚩 Gargılı Lala (Taş) Medresesi
🚩 Baltabey Hamamı
🚩 Karabey Hamamı
🚩 Uluborlu Göleti

🚶 Program :
📅 Hareket tarihi : 28.04.2024 PAZAR
⏰Hareket saati : 07.00
🚶 Rota : Kolay 8- 10 Km
🚌Hareket Noktaları :
📌 1 – 07.00 : Terra City
📌 2 – 07.10 : Kırcami
📌 3 – 07.15 : Meydan
📌 4 – 07.20 : Büyüksehir Bld
📌 5 – 07.30 : Y. Yıl Samanyolu
📌 6 – 07.40 : Stadyum + Cam Piramit Durağı
📌 7 – 07.45 : Eski İl Sağlık
📌 8 – 07.50 : Türkay Otel
📌 9 – 08.00 : Hurma
☎ İletişim :
Rehber : Tuncer koç 0539 246 85 23
Klb. Bşk.

🚩 Eski Kasaba Uluborlu ;
İlçeye yerleşim önceleri Toros kollarının uzantısı olan Kapı Dağı’nın eteklerinde kurulmuş, Uluborlu’nun güneydoğusunda 2.463 m rakımlı Kapı Dağı ve bunun uzantısı olan Yuvacça Yaylası bulunmaktadır. Ortalama rakım 1100 m’ dir.
Tarih boyunca antik, askeri ve ticari yolların kavşak noktasında bulunan Uluborlu bölgesi Prehistorik devirlerden itibaren yerleşim yeri ve insanlar için bir cazibe merkezi olmuştur. Kuruluş tarihi ile ilgili net bilgilere ulaşılamamış olmasına rağmen tespit edilebilen en eski tarihlere göre bazı kaynaklarda Frigya, bazı kaynaklarda ise Pisidia kenti olarak anlatılmaktadır. MÖ. 334’te Pisidia bölgesi Büyük İskender’in kontrolüne girmiştir. MÖ. 281 tarihinde Makedonya Krallığı’nın Asya kolu olan Selevkos İmparatorluğu’ nun yönetimine geçmiştir. MÖ. 183–133 yılları arasında Bergama Krallığı’nın elinde kalmış, onların elinden de MÖ. 130 yılında yine Romalılar tarafından alınarak Kilikia Eyaleti’ne dahil edilmiştir.
II. Kılıç Arslan zamanında, 1176 yılında yapılan Miryakefalon Savaşı ardından Uluborlu ve civarı 1180 yılında kesin olarak Selçuklu egemenliğine girmiştir. Hamitoğulları Beyliği’nin kuruluş sürecinde Dündar Bey önce Uluborlu’yu merkez yaparak kenti çeşitli açılardan imar etti. Uluborlu, 1361 yılında Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1403 yılında Timur tarafından ele geçirildi. Ceza olarak şehirdeki erkekleri tamama öldürüldü, kadın ve çocuklarda esir edildi. Bundan sonra kalesi toprak seviyesine kadar yıkıldı. Uluborlu, Osmanlı döneminde 15. ve 16. yüzyıllarda yapılan tahrirlerden anlaşıldığına göre; Anadolu Eyaleti’ne bağlı Hamid Sancağı’nın bir kazasıdır. 1924 yılı öncesinde Uluborlu Hamit sancağına ve Konya vilayetine bağlı bir ilçedir. Bu tarih itibarıyla sadece Isparta vilayetine bağlı ilçe olmuştur. 1963’te de belediye kurulmuştur.
🚩Apollonia Antik Kenti ;
Apollonia, batıda Şalgamlık Tepesi, güneyde Kapı Dağı ve Yuvaça Yaylası, kuzeyde Kılıçlayan Dağları ve doğuda Senirkent Ovası ile çevrelenmektedir. Günümüzde hala etrafını çeviren surların görülebildiği kalenin bulunduğu akropolis, o dönemdeki adı Hippohoras olan Popa Çayının aktığı kuzey batıdaki verimli ovaya hâkim bir kayalık üzerinde yer almaktadır. Apollonia yüzyıllar boyunca askeri ve ticari yolların kavşak noktasında yer almıştır. Apollonia kentinin önemi özellikle Roma İmparatorluk Dönemi’nde artmıştır. İmparator Augustusun eseri olan Res geastae Divi Augustinin Eski Yunanca metninin parçalarının bu kentte ele geçmiş olması, Apollonia’nın Roma İmparatorluğu için ne kadar önemli bir kent olduğunu göstermektedir. MS 2.ve 3 yüzyıllar arasında yaşamış olan Athenaios Naukratios kentte üretilen ayvanın enfes lezzeti ile ünlü olduğundan bahsetmiştir. Öyle ki buradaki ayva cinsi kentin eski adına atfen “Mordiana” olarak adlandırılmıştır. Şehrin adı MS 381 yılında kilise listelerinden ve antik kentte ele geçen yazıtlardan anlaşıldığı üzere Sozopolis olarak değiştirilmiştir. Sozopolis Bizans İmparatorluğu devrinde önemli bir ziyaret merkezi haline gelir. Kentte bu dönemde Bakire Meryem’in yağ sızdıran bir heykeli bulunmaktaydı. Sykea’lı Theodoros, buradaki Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etmiştir.Antik kent modern yerleşimin bulunduğu alanda yer aldığı için Antik Dönem’e ait yapı kalıntılarına ait izlere rastlanmamaktadır. Buna rağmen yazıtlardan anlaşıldığı üzere kentte bir tiyatro bulunmaktadır. Aynı zamanda, yerleşimin bulunduğu alanda bir de kale vardır. Kale Hellenistik Dönem’de inşa edilmiş olmalıdır. Sonraki bir dönemde ise Hellenistik ve Roma İmparatorluk Dönemleri’ne ait yapı taşları devşirme malzeme olarak kullanılarak onarılmıştır.

🚩Uluborlu Kalesi ;
Toplam üç burcu bulunan kale kuzey-güney yönündedir. Kale duvarında devşirme malzeme olarak kullanılan antik dönem yapılarına ait taşlar Apollonia antik kentinden getirilmiş olmalıdır. Buradaki yerleşim yeri olan Eski Kasaba Mevkii’ne hakim bir yerdedir. Eski Kasaba’ya doğru bir hat gibi yapılan kalenin diğer kısımları sarp ve uçurumdur. Kalenin ilk inşa tarihi tam olarak bilinmese de günümüze kalan duvarlar çoğunlukla Bizans Dönemi’ne aittir. Selçuklu ve Osmanlı Dönemleri’nde onarım gören kale Türk-İslam Dönemi’nde de kullanılmıştır.

🚩 Cirimbolu Su Kemeri ;
Üst üste iki kemer gözünden oluşmaktadır. Yuvarlak kemerli gözler arasında ahşap gergiler kullanılmıştır. Alttaki kemer gözünün ayağı dere yatağına kadar uzanmaktadır. Üstteki kemer gözünde yan yana iki ahşap gergi kullanılırken alt gözde iki ahşap gerginin altında fazladan iki gergi daha kullanılmıştır. Köprü aynı zamanda su kemeri olarak kullanılmıştır. İkinci kemer gözünün üzerinde daha önceleri bir kitabe olduğu, iki satırlık kitabenin birinci satırında; “Hafazallahüteala” (Anlamı; Allahü Teala korusun) İkinci satırında Köprünün bitimi “11. 1289” yazdığı bilinmektedir. Kitabede geçen Hicri 1289 tarihi yaklaşık Miladi 1872 tarihine karşılık gelmektedir. Geç Osmanlı Dönemi’nde yapıldığı anlaşılan köprünün banisi, ustası bilinmemektedir.
🚩 Sallanan Minare ;
Minare tek başına ayakta durmaktadır. Cami veya mescidi yıkılmış ve günümüze kadar gelememiştir. Kare planlı kaidesi devşirme blok taşlarla yapılmıştır. Prizmatik olarak silindirik gövdeye geçilmektedir. Tek şerefeli ve sivri külahlıdır. Gövdede üç adet olmak üzere aydınlatma delikleri bulunmaktadır. Giriş kapısı kaidenin güney yönündedir. Minarenin içerisinden şerefeye dönerek çıkan bir taş merdiveni vardır. Halk arasında bu minareye “Sallanan Minare” adı verilmektedir. Bu isim minarenin deprem ve sallantılara karşı esnek olarak yapılmış olmasından kaynaklanmaktadır. Muhtemelen Geç Osmanlı Döneminde yapılmış olan minare tek başına derenin karşısındaki haliyle ziyaretçilerin bir hayli ilgisini çekmektedir.
🚩 Bülbül (Alemdar) Cami;
Cami yaklaşık dikdörtgen planlıdır. Yapının duvarlarında devşirme malzeme olarak kesme taşlar kullanıldığı görülmektedir. Doğusundaki avludan yuvarlak kemerli bir kapı ile harime girilmektedir. Güneydoğu köşede silindirik gövdeli minaresi tek şerefelidir. Caminin minaresi üzerinde Miladi 1915 yılına ait mermer kabartma bir onarım kitabesi bulunmaktadır. Kitabede minarenin Askerlik Şubesi Başkanı Mahzar Fuat Bey tarafından onarıldığı altı pafta içerisine yazılmış yazıdan anlaşılmaktadır.

🚩Alaaddin Cami ;
Cami yaklaşık kare planlıdır. Kuzey yönündeki giriş cephesinde iki sütun ve üç Bursa Kemeri ile harimden ayrılan son cemaat mahalli vardır. Harime giriş kapısı basık kemerli mermer malzeme ile yapılmıştır. Kuzeybatı köşedeki minaresinin tek şerefesinin altında kirpi saçak biçiminde tuğla ile süslemeleri bulunmaktadır. Cami üç sahna sahiptir ve bunlar üçer kubbe ile örtülüdür. Kubbelere geçiş pandantiflerle sağlanmıştır. Caminin içerisinde kalemişi süslemeler bulunmaktadır. Giriş kapısı üzerinde kitabesi vardır. Kitabesinde kısaca Melike Adil’in malından Keyhüsrev Oğlu Keykubat tarafından 1231 yılında yaptırıldığı yazılıdır. Diğer kitabesi ise minare üzerindedir ve minarenin tamir kitabesidir. Cami Selçuklu Dönemi eseri olması nedeniyle Uluborlu’nun bir dönem Meliklik merkezi olduğu konusunun bir delili sayılmaktadır. Uluborlu ve civarındaki bilinen en eski tarihli Türk-İslam Dönemi eseridir.
🚩 Bahçe Cami
Cami yaklaşık dikdörtgen planlıdır. Kuzey cephesinden girişi orta aksta değildir. Kuzeydeki giriş cephesinin üst katı hımış mimari tekniğinde yapılmıştır. Cami düz ahşap tavanlı içeride dört ahşap sütunludur. Dört ahşap sütun içerideki harimi üç sahna ayırmaktadır. Yarım daire kemerli mihrap ve kavsarası süslemesizdir. Harime girişte üst kattaki mahfele çıkan ahşap döner merdiven vardır. Kitabesi bulunmayan caminin tüm gelir ve giderlerinin Abdülhalim Vakfiyesi ile sağlandığı kaynaklarda belirtilmektedir. Geç Osmanlı Dönemi’nde yapıldığı tahmin edilen caminin banisi Vakfiyeden de anlaşılabileceği üzere Abdülhalim isimli kişi olmalıdır.
🚩 Baltabey Hamamı;
Hamam yaklaşık dikdörtgen planlıdır. Duvar köşelerinde devşirme malzeme olarak kesme taşlar kullanılmıştır. Dikdörtgen planlı soyunmalığın ortasında bir havuzu bulunur. Ilıklık bölümü kare planlıdır. Sıcaklık ise iki halvetli olup üç eyvana sahiptir. Sıcaklığın ortasında göbek taşı bulunmaktadır. Ilıklık, sıcaklık ve köşelerdeki iki halvetin üst örtüsü kubbedir. Ilıklık altı, sıcaklığın orta mekanı beş, halvetler ise dörder fil gözü ile aydınlatılmıştır. Hamamdaki tüm kapılar sivri kemerlidir. Bazı yerel kaynaklarda Uluborlu’nun fethine katılan komutanlardan Baltabey tarafından 1179 yılında yaptırıldığı belirtilmektedir.

🚩 Karabey Hamamı ;
Hamam yaklaşık dikdörtgen planlıdır. Duvar köşelerinde devşirme malzeme olarak kesme taşlar kullanılmıştır. Hamam, ortası kubbeli enine sıcaklıklı çifte halvetli tiptedir. Ilıklık ve su deposu bölümleri tonoz örtülü, sıcaklığın ortası ile halvet bölümleri ise kubbe örtülüdür. Ilıklık mekanında yuvarlak kemerli kapılar, sıcaklık mekanında ise sivri kemerli kapıları vardır. Kubbeye geçişler pandantiflerle sağlanmıştır. Sıcaklık ve halvetlerin duvarlarında sıva üzerinde bazı süsleme ögeleri bulunur. Hamamın Uluborlu’daki komutanlardan Karabey tarafından 1241 yılında yaptırıldığı belirtilmektedir.

🚩 Gargılı Lala (Taş) Medresesi ;
Yaklaşık kare planlı olan medresenin duvar köşelerinde devşirme malzeme olarak kesme taşlar kullanılmıştır. Kapalı avlulu medrese grubuna girmektedir. Ortada yer alması muhtemel kubbe, bugün ayakta değildir. Medresenin içerisinde on öğrenci odası bulunmaktadır. Uluborlu Eski Kasaba Mevkii Hamidoğulları Beyliği’nin ilk başkentidir. 14. yüzyıla ait bir yapı olarak, Hamidoğulları Döneminde inşa edildiği çeşitli kaynaklarda bahsedilmektedir.

🚩 Aslanlı Çeşme ;
Çeşmenin cephesi dikdörtgen formludur. Tek cepheli bir çeşmedir. Yuvarlak kemerli derin bir çeşme nişi vardır. Çeşmenin kaidesi devşirme malzemeler kullanılarak inşa edilmiştir. Ayna taşında Roma İmparatorluk Dönemi’ne ait mermer yapı taşı devşirme malzeme olarak kullanılmıştır. Ayna taşının üzerinde bir aslan kabartması bulunmaktadır. Adını bu kabartmadan almıştır. Yalağı yekpare taşın oyulmasıyla yapılmıştır. Çatısı yine yuvarlak kemere uyumlu biçimde beşik çatı biçimindedir. Yolunun hemen kenarındaki bu çeşme sağlam durumda olup üzerindeki mermer aslan kabartmasıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.
🚩Gafle Çeşme ;
Çeşmenin cephesi yaklaşık dikdörtgen formdadır. Tek cepheli bir çeşmedir. Yuvarlak kemerli derin bir çeşme nişi vardır. Çeşmenin kaidesinde Antik Dönem düzgün kesme blok taşlar devşirme malzeme olarak kullanılmıştır. Yalağı yekpare taşın oyulmasıyla yapılmıştır. Çatısı yine yuvarlak kemere uyumlu biçimde hafif beşik çatı biçimindedir. Niş kemerinin altında üç satırlık kitabesi vardır. Kitabede, “Sahibü’l-Hayrat ve’l Hasenat, Hacı Hüseyin Ağa, Ruhuna Fatiha Hicri 1227 / Miladi 1812” yazılıdır. Ayna taşı mermer bir sütunun yatık gövdesi ile oluşturulmuştur. Sağlam durumdaki çeşmenin yapım yılının ve yaptıran kişinin adının bulunmasıyla özgün olduğu söylenebilir.

🚩Büyük Çeşme ;
Çeşmenin cephesi yatık dikdörtgen formdadır. Tek cepheli bir çeşmedir. Yuvarlak kemerli derin bir çeşme nişi vardır. Çeşmenin kaidesi devşirme malzemeler kullanılarak inşa edilmiştir. Yalağı yekpare taşın oyulmasıyla yapılmıştır. Çatısı yine yuvarlak kemere uyumlu biçimde hafif beşik çatı biçimindedir. Mermer ayna taşı üzerinde kabartma Arapça harflerle dört satırlık kitabesi bulunur. Kitabede Keykubat Oğlu Keyhüsrev zamanında 1236 yılında ikmal edildiği yazılıdır. Ayrıca, ayna taşının sağ üstünde küçük bir mermer parçası üzerinde “Es-Sultani” yazılıdır.

🚩Muhittin Çeşme ;
Çeşme tek cepheli ve yatık dikdörtgen formdadır. Tek cepheli bir çeşmedir. Yuvarlak kemerli derin bir çeşme nişi vardır. Çeşmenin kaidesi devşirme malzemeler kullanılarak inşa edilmiştir. Yalağı birkaç blok taşın oyulmasıyla yapılmıştır. Çatısı yine yuvarlak kemere uyumlu biçimde hafif beşik çatı biçimindedir. Ayna taşında Bizans Dönemi’ne ait yapı taşı devşirme olarak kullanılmıştır. Kaş kemer içerisindeki mermer ayna taşı üzerinde kabartma olarak Arapça harflerle dört satırlık kitabesi bulunmaktadır. Kitabede “Biz gökten yağmurlar indirdik ki suya ihtiyacı olan birçok arazi ve yarattığımız insanlardan birçokları sulansın” mealindeki ayet-i kerime yazılıdır. Kitabede devamla “Şeyh Muhittin bin Yakup ki Allah kendisini aziz etsin bu çeşmeyi (Hicri) 724 yılında din ve dünyaya sahip Melik’ül-Ümera Dündar Bey zamanında yaptırmıştır” denmektedir.

❗ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOTLAR : ❗
✅ ❗ Öncelikle bu etkinlik TDF Türkiye Dağcılık Federasyona bağlı tescilli kulübü olan ADDK Antalya Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından gerçekleştirilmektir ve bireysel davranışlardan kaçınalım ADDK kulübüyle geldiğimizi unutmayalım ve grup kurallarına uyalım birlikte hareket edelim …
✅ ❗ İllaki bizleri birilerinin uyarması beklemeyelim Aşşağıda açıklanan tüm kurallara uyalım … ❗
📌 Altı lastik tabanlı ( Bot ) doğa yürüyüşü ayakkabısı, varsa tozluklarınızı ve rahat bir sırt çantası taşıyarak doğada güzel bir gün geçireceksiniz.
📌 Şapka, güneş kremi, güneş gözlükleri ve uzun kollu tişört ve yedek kıyafet veya ayakkabı almayı unutmayız…
📌 Doğa yürüyüşü esnasında öncü rehber geçilmez, artçı görevliden geride kalınmaz.
📌 Gruptan izinsiz kimse ayrılmaz Özel ihtiyaçlar için yürüyüş liderine bilgi verilmelidir.
📌Yürüyüş esnasında ekibin temposuna uyulur, keyfi davranışlar, durmalar , yavaşlamalar yapılamaz.
📌 Grup düzenini bozucu hareket ve davranışlarda bulunulmaz.
📌 Rehberin izlediği rotanın dışına çıkılmaz ve asla rehber geçilemez
📌 Molalar etkinlik sorumlusunun talimatıyla başlar ve bitirilir. Doğa yürüyüşüne yine ekip olarak başlanır.
📌 Çevrenin kirletilmemesine özen gösterilir Doğaya çöp bırakılmaz.
📌 doğa yürüyüşü esnasında Alkol alınmaz ve Sigara İçilmez.
📌 Etkinlik Sorumlularının uyarı ve talimatlarına kesinlikle uyulur. Lüsumsuz risklere girilmez.
📌 Baton hariç ellerin boş olmasına dikkat edilmelidir. Çevrenin kirletilmemesine özen gösterilir.
📌 Araç tutma sonunu olanlar lütfen önlemini alsın ilaç vs bulundursunlar.
📌Rotamız biraz kondisyonu olan herkes için uygundur orta kolay bir rota sayılır.
📌Öğle yemeği molası yürüyüş esnasında olacaktır yanımıza kumanya şeklinde almamız gerekmektedir.
📌 Ciddi sağlık problemi olanlar lütfen etkinliğimize katılmayınız …
📌 Kulübümüz üyelerine indirim yapılmaktadır.
📌 Etkinliklere katılacak olanlar; isimlerini, etkinlik öncesi Cumartesi saat 18.00 ye kadar yazdırmalıdır.!
📌 Katılımcılar; rehber ve yöneticilerin uyarılarını dikkate almalıdır. sağlık sorunlarını ilgililere bildirmelidir.
📌 Gereklilik halinde rehber; parkurda değişiklik yapabilir.
📌 Sizin ve bizim sağlığımız ve güzel bir etkinlik için Lütfen Sağlık sorunu olanların, mutlaka doktorlarına danışmaları ve gurup liderine bilgi vermeleri gerekmektedir.
❗ ADDK, TDF (Türkiye Dağcılık Federasyonu) ye bağlı 07.027.006 / 7-321348 tescil nolu yasal bir dernek olup, faaliyetlerinde kar amacı gütmez. İşler ve etkinlikler gönüllülük esasıyla yürütülür. ADDK Antalya Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Dağcılık Federasyonuna bağlı tescilli bir kulübü olup, kar amacı yoktur ücretler paylaşım esasına göre hesaplanıp toplanmaktadır. ❗
✅ ❗ Katılımcılar, doğa sporlarının tehlike ve risklerini bilerek kendi istekleri ile ADDK etkinliklerine katılırlar. Katılımcılar ADDK etkinliği süresi boyunca meydana gelebilecek her hangi bir olumsuzluk durumunda ADDK’ nü veya rehberlerini sorumlu tutmayacağını, ADDK veya rehberleri aleyhinde hiçbir şekilde yasal işlemde bulunamayacaklarını kabul etmiş sayılırlar. Program dahilindeki tüm etkinlikler için bu kurallar geçerlidir…

🚩🚩 Bu Etkinlik A Grubu Seyahat Acentası Felsefe Turizm Firması tarafından yapılmaktadır. Acenta Numarası : 14148

Ek Detaylar

Rehber - Tuncer Koç

Event registration closed.
 

Tarih ve saat

28-04-2024 @ 07:00 to
28-04-2024 @ 21:00
 

Registration End Date

24-09-2023

Arkadaşlarınla ​​paylaş